2022

Årsmötet avhölls den 25 februari på Sea Restaurant & Pub Limhamn. 23 medlemmar deltog. I styrelsen omvaldes Ann-Marie Tofft, Jonas Jacobsson och Per-Åke Persson som sekreterare respektive Ordförande/kassör och ledamot. Till ny ledamot valdes Britt-Marie Larsson. Det ekonomiska resultatet blev drygt 2.400 kr i vinst. Detta beror på att de bägge inomhustävlingarna i Bouletoftahallen blev inställda p g a pandemin respektive för få anmälda.

Den 19 mars avgjordes Boulesektionens första tävling för året. Startskottet hade samlat 16 deltagare i Bouletoftahallen.

Bild https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7054

Den 4 juni hade 25 entusiaster samlats för att drabba samman i årets Grillspel. I fantastiskt solsken och sommarvärme genomfördes först gruppspel, därefter intogs antingen korv eller nygrillat spett. Sedan fortsatte vi med ett utdraget slutspel, tror det är rekord. Arrangemanget avslutades med prisutdelning strax efter 17-tiden. Bild https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7293

Den 21 juni arrangerades – i strålande väder – Midsommatian i Pildammsparken. 28 förväntansfulla ställde upp. Vi spelade 3 matcher, där du byter med/motspelare varje omgång. Bildhttps://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7285

Bild https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7285


220813 arrangerades Halv Tio`s Trophy – en mixed trippel – i Pildamsparken. I sagolikt väder, men pressande värme genomfördes ett gruppspel i tre matcher och därefter semifinal, final och match om tredjepris.

Övriga deltagare och resultat

Bild https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7482

PM Boule 220827-28Vi blev en ganska liten trupp som drog iväg till Ulricehamn, endast 15 personer. Lite tråkigt tycker jag för det var ju inte så långt och vi hade en buss. Förutom att det regnade hela dagen så blev det ändå bra. Banorna var av högsta klass och allt runt omkring sköttes på ett utmärkt sätt. Vi spelade på tid, och det blev bara en kort rast mellan varje match. Sekretariatet fungerade mycket bra. Banorna höll måttet fast det regnade hela tiden. Söndagen skulle bli ännu värre enligt SMHI, men det regnet kom istället i Linköping. Men för säkerhets skull blev det inomhus på söndagen, en fantastisk hall med många banor. Efter första omgången på söndagen var alla Malmölagen utom 2 utslagna. Magnus o Ölle var i A-gruppen och Ann-Marie o jag i B-gruppen. Magnus och Ölle åkte ut kvarten medan Ann-Marie och jag hängde med till semi, så vi var de enda från Malmö som kom på prispallen. Ett mycket bra arrangemang där jag tror att alla var nöjda. Tack Ulricehamn. Nästa år verka det som det blir Stockholm och Långholmen igen. Då hoppas vi på lite mer folk från Malmö.

KF

Lokala bilder https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7474

Helgen 3-4 september arrangerades Septembercupen. En tävling för lag som seriespelar i Pildammsparken. Sexton hågade lag ställde upp. Vi började med fyra omgångar Monrad på lördagen i varierande väderlek. På söndagen följde så A- respektive B-slutspel – med åtta lag i varje grupp – i strålande höstsol.

Resultat

Bild https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7468

Lördagen den 17 september avgjordes slutspelet i seriespelet i fint sensommarväder. Slutliga segrare blev Göran Losell/Jim Sjöberg, Boulevard som i finalen kämpade ner Per Svensson/Aleks Pernat E.O. I matchen om tredjepris drog Jan Ahlström/Robert Sjöström, Mer Boule det längsta strået och besegrade Flemming Ipsen/Johnny Persson Boule Four You.

Bilder https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7547

Utesäsongsavslutning med Klubbmästerskap arrangerades den 24 september i Pildammsparken. 14 lag ställde upp det fina höstvädret. Vi spelade grundspel om 4 omgångar, följt av kvart/semi/final och match om tredjepris. Nytt för i år var att kvartsfinalförlorarna fick göra upp om 5:e och 6:e plats. I den avgörande fighten vann Ann-Marie Tofft/Kjell F Johansson över Anna Bergkvist/Jenny Warnerbring. Bilder https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=7536