2021

Lördagen den 25 september avslutades seriespelet i Pildammsparken med slutspel för fyra bästa lagen i varje divsion . Vi spelade gruppspel i fyra fyralagsgruppet till att börja med, därefter följde kvart/semi/final och match om tredje/fjärdepris.

Bilder https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=6207

Lördagen den 18 september avgjordes årets Klubbmästerskap. 17 – hoppfulla lag – lag ställde upp. Vi spelade 4 omgångar Monrad, därefter spelades så ett slutspel med kvart/semi/final och match om tredjepris.

Bilder https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=6221

Seriespel Pildammsparken

Helgen 4-5 september avgjordes årets Septembercup i strålande sensommarväder. 14 lag ställde upp i årets batalj. Tävlingen genomfördes i ny skepnad. Vi spelade 5 omgångar Monrad, varav fyra på lördagen. På söndagen spelades så den femte grundomgången samt ett A- och ett B-slutspel med kvart/semi/final och match om tredjepris. Ett i mitt tycke lyckat och lagom ansträngande upplägg, något som många – till min glädje – uttryckte under de bägge dagarna.

Bild https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=6235

Anders och Magnus vinnare i Söderhamn!

Helgen 28-29 augusti avgjordes PM Boule i Söderhamn. Vi var ju bara 12 pers. som gjorde den långa tågresan till Söderhamn. Lördagens spel flöt på bra, inte de bästa banorna men godkända. Efter första dagen stod Ann-Marie och jag som bästa lag och Magnus och Ölle var på andra plats, vi gick till A-slutspel, de andra Malmölagen gick till B-slutspel. Söndagen började med 8-delsfinaler där vi förlorade mot ett Södertäljelag. Magnus och Ölle vann sina matcher och var i final där de mötte Janne Viberg o Micke Nilsson från Göteborg. Dessa kompatenter har mötts i ett antal finaler under åren. Göteborgarna började bäst och tog ledningen och ledde med 11 – 7. I sista omgången hade Malmö ettan och Göteborg kastade alla sina klot men blev långa långa. Magnus hade ett klot kvar och slog in eget, så de hade två inne, de behövde fem för att vinna. Det fixade Ölle med ett grandiost spel där han lade in alla sina klot. 13 – 11 till Malmö, det var 11 gången som de vinner PM i Boule. I B-klassen vann Per Svensson och Anders Hansson alla sina matcher, och stod som vinnare i den klassen, Alex Pernat och Lasse Ekdahl kom trea där, så det var en fullt godkänt medverkande från Malmös sida

KF

Bilder https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=6254

Den 21 juni arrangerades Midsommartian för spelare som deltar i seriespelet Pildammsparken. Tjugotvå spelsugna boulare hade mött upp i den vackra sommarkvällen.

Bild https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=5925

Den 5 juni genomfördes vårt traditionella Grillspel för 20:e gången. 30 spelsugna medlemmar genomförde tävlingen i strålande väder i Pildammsparken. Bilder https://postenskamratklubbmalmo.se/?page_id=5831

Årsmötet avhölls per capsulam den 12 mars. På mötet omvaldes KF Johansson, Ann-Marie Tofft, Jonas Jacobsson och Per-Åke Persson som ordförande, respektive sekreterare, kassör och ledamot. Det ekonomiska resultatet försämrades med drygt 300 kr till +1.525.

Årets tävlingskalender: Startskottet inställt pga rådande omständigheter, Grillboule 5 juni, KM 18 september. Höstcupen ej planerad. Pildammsparken: Till årets seriespel har injudan gått ut, men beroende på pandemins utveckling är det osäkert när spelet startar. Slutspel för de fyra bästa lagen den 25 september, Midsommartian 28/6, Septembercupen 4-5 september med grundspel på lördagen och slutspel på söndagen, Sommartian måndag och/eller tisdag vecka 25-29, Halv Tio´s Huscup i mars är inställd, Halv Tio´s Trophy i början av oktober. Alla datum är preliminära. PM spelas i Söderhamn 28-29 augusti.