2018

Verksamhetsberättelse

fotolia_96112533

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR POSTENS KAMRATKLUBB MALMÖ 2018

Ordförande/Bollklassiker                                                         Robert Dahlman

Kassör/Hemsida/facebooksida                                               Jonas Jacobsson

Sekreterare/Ledamot                                                                   Jeanette Odén

V Ordförande/Bollklassiker/Ledamot                                  Lars Persson

V Sekreterare/Medlemsregister/Klassiker/Ledamot    Cecilia Pålsson

V Kassör/Valberedning/Aktivitetskalender/Ledamot   Leif Nilsson

Ledamot                                                                                               Ulf Ohlsson

Suppleant                                                                                            Gert-Ove Lindqvist, Casimir Carlsson

Revisorer                                                                                             Anders Isaksson, Sven-Åke Larsson

Revisorssupp.                                                                                    Christina Nimmerfeldt

Valberedning                                                                                     Margareta Berglund

Styrelsen har under året haft 11 protokollförda möten inklusive konstituerande och årsmöte

Årsmötet avhölls den 7 mars i av Heleneholms IF hyrda lokaler på Ystadvägen 23 B. I klubbens representantskap ingår, förutom styrelse och revisorer, en representant för varje sektion samt en representant  från  Fritidskommittén.

Representation

Klubben och dess sektioner tillhör följande organisationer Postens Idrottsförbund, Sveriges Riksidrottsförbund, Skånes Canastaförbund.

Medlemmar

Medlemsantalet var vid årets slut 616  betalande.

Arkiv

Fr o m 2017 finns vårt arkiv av foton m.m. på Malmö Muséer. All dokumentation finns på Malmö Stadsarkiv.

Ekonomi

Klubbens ekonomi redovisas längre bak i verksamhetsberättelsen.

Verksamhetsberättelse för Boulesektionen 2018

Styrelsen har haft 2 protokollförda möten samt årsmöte med 25 deltagare. Sektionen består av ca 70 betalande medlemmar. Ökningen beror på att vi tagit över spelet i Pildammarna som tidigare drevs av Malmö Bouleförening samt att PKK Lund lade ner och en del där gick över till oss.

Den 7 april drog vi igång med Startskottet  i Bouletoftahallen. Vi blev 24 personer som tävlade där. I herrklassen vann Åke Cederholm före Mats Blomstrand .  I damklassen så vann Ann-Marie Tofft före Anita Rasmusson.

Den 9 juni var det dags för Grillspelet med 38 deltagare. Där vann  Anders Östensson och Mats Roskvist mot Marco Adolfo och Mats Blomstrand.

Årets Postmästerskap gick i Halmstad den 1-2 september. Vi var 19 lag i 2-dagars och 4 lag i 1-dagars. I år hade Janne Viberg byggt om i Göteborgslagen för att kunna slå Malmö. Men det slutade som det brukar göra, Magnus Johansson och Anders Östensson stod som slutsegrare även i år. De slog Göteborgs bästa lag med 13-0 i finalen. Malmö hade 6 lag i A-slutspel, Göteborg hade 3. Per Svensson och Anders Hansson blev 3:a i A-finalen i B-slutspelet blev Tommy Nilsson och Lars Bengtsson 2:a. I 1-dagars spelet kom Christina Barnell Och Monica Westerlund på andraplats före Anna Bergkvist och Jonas Jacobsson. Över lag mycket fina prestationer av alla Malmöspelarna.

Vi avslutade utomhusspelet den 22 september med KM. Det kom 19 lag till start.  Klubbmästare 2018 blev Anders Östensson och Thomas Johansson

Säsongen avslutades i Bouletoftahallen med Höstcupen, tyvärr kom inte så många, 4 damer och 15 herrar kom till start. Damklassen vanns av Ylva Jacobsson och herrklassen av Lars Ekdahl.

Driften av seriespelet i Pildammarna togs över 2018. Vi har spelat måndagar/tisdagar och 37 lag – därav 12 Postalag – har deltagit fördelat på 6 divisioner. Postalagen var framgångsrika och belade sju 1:a/2:platser i de sex serierna. Septembercupen – som avslutade årets seriespel i Pildammsparken avgjordes den 8 september. 20 lag hade anmält sig, fyra lag kvalificerade sig för finalspel. Posten 6, Jan o Benny, Grevens Pågar och Abrahamsson. I finalen besegrade Posten 6 Grevens Pågar och i match om tredje pris vann Jan o Benny över Abrahamsson.

Dessutom har tre lag deltagit i Korpserien i Lunds Stadspark

Vi i styrelsen vill tacka alla för en väl genomförd säsong och ser med tillförsikt fram emot 2019.

Kjell F Johansson, Ordförande          Jonas Jacobsson Kassör

Ann-Marie Tofft   Sekreterare          Per-Åke Persson   Ledamot

Verksamhetsberättelse för Canastasektionen 2018

Sektionen har under 2018 haft 2 möten varav 1 årsmöte. Vi har varit 32 ordinarie spelare under  vår- och höstsäsongen. Under våren och hösten spelade vi 1 dubbelserie och under hösten även 1 julspel. Vi åkte till Sassnitz den 8 april samt den 14 oktober med Canastaspel ombord. Den 15 December hade vi Julbord i lokalen med julklappsutdelning. Vi spelade då också 3 lottade spel med prisutdelning till alla.

Styrelsen tackar alla medlemmar för verksamhetsåret 2018

Ordförande: Robin Engfeldt    Kassör:  Christer Persson    Sekreterare: Hans Engfeldt

Verksamhetsberättelse för Fotosektionen 2018

Den 15 jan startade klubbverksamheten med planering för den kommande säsongen. 22 jan var det rensning av onödigt material ifrån klubbens dator, för att skapa utrymme för nytt material. 29 jan var det meningen att vi skulle få besök av Kerstin Bengtsson som skulle visa bilder från Bilkyrkogård. Det blev dock inställt, så det blev istället  ”öppet hus”. Senare Blev det inskanning av nya bilder till förvaring i dator. Vi välkomnade även en ny medlem till klubben, Kjell Malmquist. Redovisning av bildmaterial av fritt valda bilder. 19 feb, förnyelse av påsiktsbilder på anslagstavlan, där man tog med de bilder som ansågs passa. 26 feb var det årsmöte. 5 mars, ett besök  på de nya lokalerna som Kamratklubben ska flytta till under vårsäsongen. Denna lokal tillhör Heleneholms Idrottsförening, där Kamratklubben fått hyra in sig. 12 mars, Marianne visar bilder ifrån sin Kinaresa. De två nästa måndagarna, blev det allmän bildvisning med fritt valt ämne, dock max 15 bilder. Efter påskledigheten, den 9 april blev det en fotoutflykt till Skanör. Måndagen därefter var det så dags att packa ner fotoklubbens material för att förbereda flyttningen till de nya lokalerna. Sista mötet den 23 april i de gamla lokalerna, fritt ämne.  7 maj blev det uppackning av materialet efter flytten till de nya lokalerna.  14 maj avslutades säsongen med liten middag på Laxrökeriet i Limhamn. 10 sept startade höstsäsongen igen, med förslag för den kommande verksamheten. Senare blev det genomgång av bildbehandlingsprogammet Lightroom, som visade sig inte fungera riktigt, så det avinstallerades. Photoscape är ett annat program som fungerat utmärkt. Moviemakerprogrammet är relativt enkelt för att göra film. Den 8 okt var det meningen att ha bildvisning, som ändrades till en Fotoutflykt till Alnarps park för att kunna utnyttja höstfärger i träden innan alla löv föll bort. 15 okt gick vi igenom kamerorna och ev. teknik för bättre funktion. 29 okt  visade Marianne bilder från sin Islandsresa. 5 nov, Tema Träd. Visning av bilder som medlemmarna tagit av träd. 12 nov visade Ann-Marie bilder ifrån Utklippan, och måndagen därefter visade Vivi-Ann bilder från Berlin. 26 nov visade Leif bilder från Kalmar. Den 3 dec visade Tommy bilder ifrån Prag, Tjeckien. Säsongavslutning med Julbord den 11 dec.

Leif Germundsson     Pétur Jonsson     Ann-Mari Tofft

Verksamhetsberättelse för Fritidshuskommittén 2018

Fritidshuskommittén har under året bestått av följande medlemmar:

Ordförande          Jan Gredvall                 Kassör           Kent Andersson

Sekreterare          Kennet Persson         Ledamot      Camilla Andersson

Ledamot                Krister Persson         Ledamot       Jan Petersson

Hedersledamot  Sven Andersson

Det har avhållits 5 protokollförda möten under året.

Arbetsveckorna under året har varit våren vecka 15 och hösten vecka 41. På årsmötet med Vägsamfälligheten i Osby den 5 mars medverkade vi inte p g a väderleken. På årsmötet med Fiskevårdsföreningen den 7 mars deltog vi inte p g a vädret. På årsmötet med PKK den 7 mars deltog Kent och Jan.

Osbystugan (Paradiset) har varit uthyrd 11 veckor, 24 veckoslut och 22 strödagar.

Under året blev bl. a. detta gjort

Ny hydropress monterad, den gamle var sönderrostad. Bryggan, båtarna  och bojarna lades i sjön. Vinden på stugan blev isolerad. Ny sensorslampa monterad på uthuset. Ny matta lagd i sovrummet. Vattenprov har tagits och blivet godkänt. Ny spis installerad. Ny grill monterad. Sågade upp och satte en lucka till vinden på gaveln på stugan. Vattenläcka i vaskskåpet lagad. Mattan i köket blev fastlimmad. Bryggan, båtarna och bojarna togs upp. Kollade upp vattenläckan på uthus taket. Nya brandvarnare med nya batterier. Fönsterputsning och städning av stuga och uthus. Alla gardiner utbytta (för tvättning). Skiftat till sommar/vintertäcken m.m. Nya sensorslampor monterade i stolpen. Ny sängbotten monterad i ena sängen. Och så diverse underhåll.

För Fritidshuskommittén

Kent Andersson

Verksamhetsberättelse från Golfsektionen

Sektionen lades ned i början av 2018

Verksamhetsberättelse för Gubbtolvan 2018

Sektionen bildades den 10 november 1999 och inleder sin 20:e säsong 2019. Sektionen har för närvarande 20 medlemmar som spelar ”tolva” varje onsdag, vinter som sommar. Uppslutningen av våra medlemmar är stor,  i snitt 16-18 medlemmar kommer varje onsdag. Under året har vi hunnit med c:a 2.500 tolvor. Tack vare stöd från Postens Kamratklubb – avseende lokal och medel – kan vi med ett glatt humör fortsätta vårt spelande. Under året har vi flyttat från Lodgatan till av Heleneholms IF hyrda lokaler. I december avrundade vi säsongen med en landgång, samt under juni vårsäsongen med enklare förtäring.

Bengt Hansson ordf.     Bengt Svensson kassör      Hans-Åke Svensson sekr.

Verksamhetsberättelse för Skytteklubben 2018

Styrelsen för Postens skytteklubb får härmed avge följande berättelse.

Årsmöte & Styrelsesammanträden

Styrelsen har hållit Årsmöte och 4 st. styrelsemöten under 2018

Föreningens interna tävlingar

Vi har haft 30 öppna skjutdagar i år på Pistol, Luftgevär och Luftpistol. Utöver detta har det även tränats enskilt.

Krut och luftvapenskytte

Tills vidare huserar vi på Lommabanan med krutskytte/luftskytte, och i vissa fall även på Harakärrsgården i Åkarp med luftskytte. Detta innebär högre kostnader då vi numera inte längre har en egen lokal, utan istället hyr in oss i andra föreningar.

Sammanfattning

Vi har under verksamhetsåret haft ett flertal lyckade prova-på-skjutningar. Vår förhoppning och tro är att dessa arrangemang kommer att aktivera fler i föreningen.Vår  bedömning är att våra vapen är i gott skick, och under året har de aktiva skjutit 4.000 skott med .22LR, 10.000 med luftpistol och  1.500 med luftgevär.

Avslutning

Vi riktar ett tack till Postens Kamratklubbs styrelse samt till Lomma Skytteförening och Åkarps Sportskyttar för gott samarbete. Till sist är det stödet från alla aktiva och passiva som klubben är beroende av och där vi alla kan hjälpas åt så att vi blir fler aktiva, för det är förutsättningen för klubbens fortlevnad.

In Memorian

Under verksamhetsåret nåddes vi av beskedet att vår revisor Stefan Andersson gått bort efter en tids sjukdom.

Styrelsen tackar för det gångna året:

Frank Lundgren                 Ordförande              Mats Nyström                       Kassör & sekreterare

Bernt Alpenhoff                 Vice Ordförande     Casimir Karlsson                   Suppleant

Revisorer

Kjell Stridh och Stefan Andersson 

Valberedning

Ingen valberedning utsedd

Verksamhetsberättelse för Seniorerna

Under året har vi avslutat samarbetet med Posten Seniorerna

SLUTORD

Vi är nu inne på vårt 84:e verksamhetsår , visserligen i mindre omfattning, men med tanke på Postens utveckling – eller avveckling – så är det ganska fantastiskt att vi finns kvar. Vi kämpar vidare med den verksamhet som vi har och det som fortfarande finns inom Posten Idrottsförbunds verksamhet. Ny lokal på Ystadsvägen 23B fr o m 180501.  Vi har under året tagit över driften av seriespelet i Boule i Pildammsparken vilket genererat ett  80-tal nya medlemmar och sänkt deltagarkostnaden med c:a 8.000 kr. Trots dessa ansträngningar har vi beroende på ett stort tapp av stödmedlemmar ett betydande minusresultat. Drygt 300 medlemmar har lämnat oss. Ett stort tack till alla eldsjälar i de kvarvarande sektionerna som jobbar hårt för att hålla verksamheten vid liv.

Den avgående Styrelsen tackar för sig och lämnar över till 2019 års styrelse.

Robert  Dahlman                              Jeanette Odén                         Casimir Karlsson     

Gert-Ove Lindkvist                         Cecilia Pålsson                       Lars Persson

Ulf Olsson                                           Leif Nilsson                           Jonas Jacobsson