Förbättringar

2022

Nya fönster monterade i storstugan

2021

Nytt element monterat i sovrummet, nya termostater monterade på de flesta elementen, två stycken fåtöljsdynor omsydda i stora rummet, ny bäddsoffa inköpt och monterad, ny matta till stora rummet inköpt och pålagd, sängen vid fönstret fick fler reglar så att botten inte går sönder igen. Ny kökskran och nytt avlopp i köket, ny brandvarnare monterad i hallen, ny dörrbroms monterad i stora rummet, en ny router har inhandlats och satts på plats. Nya kuddar på dammsugarmunstycke monterade, ny hydropress inköpt och monterad, frostvakten i pumplådan flyttad till en frosttåligare plats, nya reglar i pumplådan som håller isoleringsluckan på plats, alla rör i pumplådan isolerade. En sensorlampa i stolpen utbytt, ny sensorlampa monterad vid ytterdörr och nytt elluttag vid köksaltanen, reglar till bastualtan utbytta och stöttade med hålsten, två ventiler monterade på uthuset, stupröret på baksidan av uthuset förlängdes ut från huset. Årorna hängdes på baksidan av uthuset, ny gungställning inköpt och monterad med nya brädor under ställningen, en del utomhusspel och leksaker har köpts in. Panelen utvändigt vid de tre fönstren i stora rummet har plockats ner och isoleringen har bytts, vi har gjort platsen bättre där bryggan ska ligga för vinterförvaring med makadam m.m. , i vanlig ordning har bryggan och båten lagts i och plockats upp.

Förbättringar 2021

 

2020

Nya åror och årtullar på den stora båten. Ny grill monterad. Hylla till routern uppsatt. Nya madrassöverdrag påsatta. Bryggan, båtarna och bojarna lades i sjön. Ny tavla uppsatt. En planka på köksaltanen är utbytt. Häcken och en buske blev klippta. Tomten röjd med röjsåg. Två nya bänkar till köksaltanen blev byggda. Bryggan, båtarna och bojarna togs upp. Altaner, trappan, soptunnorna och bryggan blev behandlade med Grön Fri. Ny matta i stora rummet. Fönsterputsning och städning av stuga och uthus. Alla gardiner + sängöverkasten utbytta (för tvättning). Skiftat till sommar / vintertäcken med mera. Diverse underhåll av stugan har också gjorts.

2019

Fiberkabel grävdes fram till tomtgränsen. Sedan anlitades en tomtgrävare.Därefter installera de boxen i stugan, och vi köpte en router. Så nu är det igång. TV kan ses via chromecast. Ett nytt städskåp har monterades i köket.Nya bryggfäste monterade på bryggan. Nya bultar till badstegen monterade och fotsteg utbytt. Bryggan, båtarna och bojarna lades i sjön. Ny ventil i satt i uthuset. Nytt eluttag monterat i sensorsstolpen. Byggt en låda till timern på toaletten.Bryggan, båtarna och bojarna togs upp. Kollade upp vattenläckan på uthus taket. Fönsterputsning och städning av stuga och uthus. Alla gardiner + sängöverkasten utbytta (för tvättning). Skiftat till sommar /vintertäcken med mera. Och så diverse underhåll.

2018

Våren Ny vattenpump (Hydropress) installerad efter att den gamla sprungit läck. Sanering av pumplådan genomförd. En ny lucka till vinden blev byggd på gaveln av stugan. Hela vinden på stugan blev isolerad. En begagnad träbänk med bord blev placerad i gräsmattan. Vattenprov blev taget och inlämnat för analys, det blev godkänt. Sensorlampa monterad på uthuset. Ny matta i sovrummet. Altanerna sprutades med Grön Fri. Bryggan, bojarna och båtarna lades i sjön. Nya rep till bojarna monterade. Ny spis inköpt. Ny grill monterad.    Ny hylla i kylskåpsdörren monterad. Brandsläckarna kontrollerade. Sjunkbrunnen till duschen blev rensad och duschbrunnen. Vattenlåsen på toaletten och vid bastun blev rensade. Gardinerna och sov täckena bytades och skall tvättas.  Hängrännorna rensade, fönsterputsning, städning och rengöring av stugan, uthus och tomten m.m.

Sommar Bänken vid flaggstången inoljad. Lagat gångjärnet på mittfönstret i stora rummet. Rensat sjunkbrunnen till duschen. Lagat grillen, en mutter saknades. Rensat hängrännorna. Sprutade Grön Fri på altanerna. Lagat hålor på vägen från 4:an och in till stugan. Putsat en del fönster. Renoverat altanbänken (gjutjärns).

Hösten Vattenläcka i vaskskåpet, blev fixat av VVS firma. Limmade fast pvc mattan i köket. Målade köksväggen m.m. Toppdressade gräsmattan och sådde i nya frön. Lagade wc sitsen. Bryggan, båtarna och bojarna togs upp. Sven-Arne staplade upp bryggdelarna med sin hjullastare. Lagade taket på uthuset. Lagt ut råttgift. Frostade av frysen. Monterade en ny sängbotten i en säng. Bytade täckena, kuddvaren och gardinerna. Satte upp 2 st LED lampor med sensorer i stolpen. Duschhandtaget utbytt. Sprutade Grön Fri på köksaltanen och trappan ner till parkeringen. Städning av stugan m.m.

2017

Under vårarbetet (vecka 13) blev  bl.a. detta gjort:Bryggan, båtarna och bojarna lades i sjön. Nya kättingar och förtöjningsfjädrar monterade. Ny taklampa monterad i sovrummet. 2 st sängarna nerslipade och målade + fick nya sängbottnar. Ny sensorslampa monterad i stolpen. Pumpen till sjunkbrunnen vid duschen lagad. Skiftat till sommar täcken m.m.

Under höstarbetet (vecka 41) blev  bl.a. detta gjort:Halkskydd monterat på altantrapporna.  Bryggan, båtarna och bojarna togs upp Sågade upp och satte en lucka till vinden på gaveln på uthuset. Kollade upp vattenläckan på uthus taket. Satte upp en ny fläkt på wc. Monterade upp en ny belysning på uthusgaveln. Nya brandvarnare + bytat batterier i de andra. Sytt nya sängöverkast. Fönsterputsning och städning av stuga och uthus. Alla gardiner utbytta (för tvättning). 23 november körde Kent upp och bytade elementet på wc. Hade slutat fungera. 

2016

Båtarna blev målade undertill. Nytt bryggfäste monterat. Nya sängöverkast syddes och lades på. Satt upp nya gardiner i stora rummet (mörkläggnings). Byrån i köket blev nerslipad och ommålad. En bordsbänk monterades nere vid flaggstången. Nya täcken inköpta till sängarna. En ny kolgrill är inköpt.

Våningssängarna blev nerslipade och målade. Brunnen i duschen och sjunkbrunnen blev rensade. Ventil monterad mellan stora rummet och sovrummet. Fönsterputsning och städning av stuga och uthus. Alla gardiner utbytta (för tvättning).